Guggenheim helsinki musei in stile scandinavo di sergio pascolo architects scandinavo | homify

The synergy of nature – A Forest of Images
The new Guggenheim Helsinki will restore nature in the Helsinki bay: it will teach the world about a new approach to human habitat and urbanity, stimulating citizens and visitors alike to a continuous dialogue about the soul and essence of humanity in relation to its physical habitat.

The building is metaphorically resting on rocks that border the harbour piers – from grey to green!

The solid and discontinuous elements (rocks, stones, curved walls) create a flowing space composed of open and closed areas, different platforms and water tables. Above it, rise three large wooden elements that represent the forest, symbol for the everlasting strength and intensity of nature. The reinstated natural environment creates a new space – adaptable, crossable, and movable – which represents the new state of connectivity that humanity seeks with its habitat: Living within nature through forms, elements and natural materials while perceiving and enjoying digital technologies and multimedia experiences.

Foto simili
Commenti